بازار خرید و فروش خودرو همیشه با حاشیه‌های مختلفی روبه‌روست که همین امر باعث شده است مردم در معاملات خود محتاط عمل می‌کنند تا شاید متحمل ضرر نشوند، با وجود این همچنان دلالان و فروشندگان متخلفی در بازار هستند که شگردهای جدیدی را برای خریداران ارائه و در نهایت سود بسیار بالایی را از معاملات صوری خودرو کسب می‌کنند،
به‌عنوان نمونه با وجود آنکه چند سالی‌است بحث فروش خودرو در لیزینگ‌ها و نمایشگاه‌های غیرمجاز خودرو مورد انتقاد جدی قرار می‌گیرد و حتی در قالب اطلاعیه‌های مختلف آگاهی‌های لازم به مردم جهت جلوگیری از خرید خودرو از این مراکز غیرمجاز مطرح می‌شود اما متأسفانه همچنان این افراد مردم را گمراه و سودهای بالایی کسب می‌کنند.

خریداران خودرو باید توجه کنند «تحویل چندساعته خودرو» یا «تحویل در بیشتر از یک هفته» باید شما را به شک بیندازد؛ چون هردوی آن‌ها به‌معنی کلاهبرداری است.

کرمی رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو، در این ارتباط می‌گوید: بعضاً دیده شده برخی از افراد نمایشگاه‌های بزرگ با موقعیتهای مناسب را سه‌ماهه کرایه می‌کنند و با رنگ و لعاب دادن به طرح‌های خود محصولات داخلی و حتی مونتاژی را با قیمتهای پایین به مردم می‌فروشند اما در زمان تحویل خبری از خودرو نیست.

وی افزود: این افراد خودروهای داخلی را با 50 تا 60 میلیون زیر بازار به مردم می‌فروشند در برخی از قراردادها فقط 10 درصد قیمت خودرو باقی می‌ماند که مشتری باید در زمان تحویل آن را پرداخت کند، اما متأسفانه خبری از تحویل خودرو نیست و آنها ظرف دو ماه دوهزار ماشینی را که وجود خارجی ندارد، فروختند.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تأکید کرد: به خریداران خودرو اعلام می‌کنیم حتماً در مراجعه به شرکتهای لیزینگ و نمایشگاه‌های خودرو پروانه کسب واحدها و مجوز آنها را مشاهده کنند و بدانند وقتی قیمتی پایین‌تر از قیمت بازار به آنها اعلام می‌شود معامله صوری است و خبری از خودرو نیست.

به‌گفته کرمی، حواله برای مردم سند و ماشین نمی‌شود و در صنف ما پیش‌فروش وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در بخش خودروهای جانبازان نیز فضای دلالی رونق دارد و هر کس برای خرید حواله‌های جانبازان رقم‌های مختلفی را اعلام می‌کنند غافل از اینکه جانباز هنوز خود اطلاعی از زمان تحویل خودرو و قیمت آن ندارد و فقط برای اینکه بتواند حواله را تبدیل به پول نقد کند گرفتار دلالان می‌شود.

به گزارش تسنیم، کلاهبرداران معمولاً از طریق درج آگهی در معابر یا فضای مجازی، افراد را با وعده فروش فوری خودروی اقساطی فریب می‌دهند و نسبت به نوع و مدل خودرو، مبالغی را از متقاضیان خرید خودرو دریافت می‌کنند و به‌بهانه تحویل خودرو در آینده‌ای نزدیک، با ترک دفتر شرکت متواری می‌شوند.

شرکت‌های لیزینگ خودرو باید دارای دو مجوز تأسیس و فعالیت باشند.

طبق مقررات، شماره ثبت شرکت‌های فروش خودرو برای فعالیت در حوزه کافی نیست و متقاضیان می‌توانند اسامی شرکت‌های مجاز را در سایت بانک مرکزی به‌نشانی (C.B.I.ir) مورد استعلام قرار دهند.

پس از ورود به سایت بانک مرکزی، ابتدا لازم است گزینه بانک‌ها و نهاد‌های پولی مجاز انتخاب و در انتها نیز با مراجعه به قسمت شرکت‌های واسپاری (لیزینگ) فهرست مشخصات و آدرس شرکت‌های مجاز را مشاهده کنند.

منابع: