x تبلیغات
اخبار ترند

رشد ۲۴ برابری درآمدهای مالیاتی طی ۱۲ سال گذشته

رشد 24 برابری درآمدهای مالیاتی طی 12 سال گذشته

 

با توجه به گزارش سازمان امور مالیاتی کشور، درآمدهای مالیاتی طی سال 1402، 64 درصد و 1401، 75 درصد رشد کرده است. براین اساس درآمدهای مالیاتی از 648 هزار میلیارد تومان به هزار و 655 هزار میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است.

این در حالی است که در 1401 و 1402، هزینه‌های جاری کشور به ترتیب 40 و 43 درصد رشد داشته است. به این ترتیب با توجه به رشد بیشتر درآمدهای مالیاتی در نسبت با رشد بودجه عمومی کشور، شاهد افزایش سهم مالیات در بودچه سالانه هستیم. این روند در سال جاری نیز تداوم داشته و شاهد سهم بیش از 70 درصدی مالیات در هزینه‌های جاری دولت هستیم.

با توجه به آمارهای موجود طی 12 سال اخیر درآمدهای مالیاتی از 41 هزار میلیارد تومان در سال 1390 به هزار هزار میلیارد تومان در سال 1402 رسیده است.

منابع:

 

 

چه کالاهایی از ایران به عراق صادر ‌می‌شود؟

چه کالاهایی از ایران به عراق صادر ‌می‌شود؟

بررسی سبد کالاهای صادراتی ایران به عراق نشان می‌دهد در سال 1402 گاز طبیعی با یک میلیارد و 917 میلیون دلار، میله‌های آهنی یا فولادی 703 میلیون دلار، کاشی و سرامیک با 188 میلیون دلار، شمش از آهن و فولاد با 186 میلیون دلار، کامپاند پلی اتیلن با 186 میلیون دلار، سیب درختی با 172 میلیون دلار، اجزا و قطعات توربین‌های بخار با 101 میلیون دلار، تخم خوراکی با 107 میلیون دلار، کلینکر سیمان با 104 میلیون دلار و گوجه فرنگی زراعی با 101 میلیون دلار از حمله عمده کالاهای صادراتی ایران به عراق بوده است.

همچنین لوازم سرمیز و آشپزخانه پلاستیکی با 93 میلیون دلار، لوازم خانه داری و پاکیزگی از مواد پلاستیکی با 90 میلیون دلار، اوره با 82 میلیون دلار، هندوانه با 81 میلیون دلار، شیرخشک اطفال با 78 میلیون دلار، پنیر با 78 میلیون دلار، صفحه از پلیمر اتیلن با 67 میلیون دلار، کولرآبی با 66 میلیون دلار، پروفیل با 64 میلیون دلار، ترانسفورماتور با 60 میلیون دلار، لوله و شیلنگ از پلی اتیلن با 59 میلیون دلار، تجهیزات چوب بست با 58 میلیون دلار، محصولات آهنی اسفنجی با 57 میلیون دلار، مصنوعات از آهن یا فولاد با 57 میلیون دلار، کابل زمینی با 57 میلیون دلار، پرتقال با 56 میلیون دلار، پیاز با 55 میلیون دلار، شیرینی و شکلات با 53 میلیون دلار، محصولات پلاستیکی با 53 میلیون دلار و نان شیرینی و بیسکوئیت با 52 میلیون دلار از جمله مهمترین محصولات صادراتی ایران به عراق بوده است.

منابع:

 

 

 

بهمنی: بانک مرکزی به تنهایی توان مهار تورم را ندارد

محمود بهمنی رئیس کل اسبق بانک مرکزی در سی‌وچهارمین همایش بانکداری اسلامی با اشاره به اینکه ناترازی بانک‌ها از مجلس و خود دولت شروع می‌شود، گفت: دولت‌ها بودجه را متورم می‌بیند و محقق نمی‌شود، اما فقط هزینه‌ها محقق می‌شود. در نتیجه  با گذشت پنج ماه، تنها کسری بودجه است که مشخص می‌شود.

وی افزود: خود مجلس هم هزینه‌ها را اضافه می‌کند. در نتیجه این می شود که دولت در پایان سال مجبور است مثلا در سال 1402 ،  271 هزار میلیارد تومان اوراق منتشر کند که غیرمستقیم به معنای چاپ پول است. در واقع بدهی‌ها باعث کسری بودجه و تورم می‌شود که دولت هم می خواهد این کسری را به هر طریقی جبران کند.

بهمنی با بیان اینکه باید با سیستم بانکی دنیا کار کنیم، ادامه داد: در سال‌های اخیر عدم هماهنگی سیاست‌های پولی و مالی و ارزی وجود داشته که در نتیجه 30 درصد اوراق خزانه را منتشر کردیم، اما برای موضوعات دیگر فکری نکرده ایم. 80 هزار میلیارد اوراق فروختیم و سپرده‌ها خارج شد که بانک نمی‌توانست بدهی‌ها را بپردازد و ناترازی ایجاد شد. بورسی‌ها هم به سمت خرید اوراق آمدند و در ادامه، بورس شروع به ریزش کرد بطوریکه امروز آمار این عدم هماهنگی را می‌بینیم.

رئیس کل اسبق بانک مرکزی افزود: هرچند مهمترین وظیفه بانک مرکزی کنترل تورم است، اما اینگونه نباید باشد که مثلا وزیر اقتصاد بگوید تورم به ما مربوط نیست. مطمئنا اگر انتظار داشته باشیم فقط بانک مرکزی به تنهایی نرخ تورم را کاهش دهد، نمی‌تواند موفق ظاهر شود.

وی در پایان تاکید کرد: یکی از تعاریف قرآنی، عدل است، باید تصمیم بگیریم افرادی که در راس امور قرار می‌گیرند، از آن کار مطلع باشند. اگر دولت و مجلس بودجه را به درستی تنظیم کنند، کمتر شاهد این چالش‌ها و تورم خواهیم بود.

به گزارش تسنیم، صبح امروز و افتتاحیه سی و چهارمین همایش بانکداری اسلامی عبدالناصر همتی وزیر اقتصاد گفت:  باید سیاست‌های اقتصادی پولی و مالی در هماهنگی باشند؛ بانک مرکزی مسئول کنترل تورم است (اخیراً آقای مصباح گفتند؛ "ببینیم آقای همتی با تورم چه‌کار می‌کند."؛ (کنترل) تورم وظیفه بانک مرکزی است نه من) ولی به بانک مرکزی کمک می‌کنیم.

 

منابع:

 

 

نفت ایران ۷ دلار ارزان شد

سازمان کشورهای صادرکننده نفت در جدیدترین گزارش ماهانه خود از رشد 4 هزار بشکه ای تولید روزانه ای نفت ایران در اوت 2024 خبر داد.

بر اساس این گزارش تولید نفت ایران در ماه اوت به 3 میلیون و 277 هزار بشکه در روز رسیده است. تولید نفت اوپک در همین ماه 197 هزار بشکه در روز کاهش داشته و به 26 میلیون و 588 هزار بشکه در روز رسیده است.

اوپک همچنین متوسط قیمت نفت سنگین ایران در هشتمین ماه سال جاری میلادی را 77 دلار و 63 سنت اعلام کرده است. قیمت نفت سنگین ایران در این ماه نسبت به ماه قبل از آن 6.94 دلار کاهش داشته است .

 

منابع:

 

 

شاخص بورس ۷هزار واحد رشد کرد

در جریان دادوستدهای امروز، دوشنبه، بازار سرمایه، بیش از 9میلیارد و 546میلیون سهم و حق تقدم به‌ارزشی بالغ بر 5هزار و 329میلیارد تومان در بیش از 251هزار نوبت مورد دادوستد قرار گرفت و شاخص بورس با رشد 7هزار و 805واحدی در ارتفاع 2 میلیون و 95هزار و 892واحد قرار گرفت.

بیشترین اثر مثبت بر دماسنج بازار سهام در روز جاری به نام نمادهای معاملاتی فولاد، شپنا و شبندر شد و در مقابل نمادهای معاملاتی وغدیر، فملی و فارس با افت خود مانع افزایش بیشتر نماگر بازار سهام شدند.

بر اساس این گزارش، در بازارهای فرابورس ایران هم با معامله 9میلیارد و 130میلیون ورقه به‌ارزش 410هزار و 875میلیارد تومان در 130هزار نوبت، شاخص فرابورس (آیفکس) 102واحد رشد کرد و در ارتفاع 21هزار و 358واحد قرار گرفت.

در این بازار هم امروز بیشترین اثر مثبت بر شاخص فرابورس به نام نمادهای زاگرس، وسپهر و خاور شد و در مقابل نمادهای معاملاتی کگهر، حسینا و وگردش بیشترین اثر منفی را بر این شاخص به نام خود ثبت کردند.

 

منابع:

 

 

بارش ۱۰ استان کمتر از نرمال است/ منابع نامتعارف در دستور کار

عیسی بزرگ‌زاده، سخنگوی صنعت آب اظهار داشت: اگر آب را دو کفه تأمین و مصرف بدانیم، بخش تأمین دارای دو بخش آب‌های متعارف و نامتعارف است که آب‌های متعارف شامل آب‌های سطحی و زیرزمینی و بخش آب‌های نامتعارف شامل پساب و دریا می‌شود؛ مصرف نیز شامل بخش‌‎های کشاورزی، شرب، بهداشت، خدمات و صنعت است که البته نیازهای محیط زیست، هرچند در ردیف مصارف آب نیست ولی در این بخش قرار دارد.

وی افزود: بهبود شرایط کسب‌وکار صنعت، دامنه‌ای از اقدامات غیرسازه‌ای را در بر می‌گیرد، این مهم از تقویت منابع انسانی تا نهادسازی، اصلاح ساختار اقتصادی، بهبود استانداردها و به‌کارگیری روش‌ها و فناوری‌های نوین را شامل می‌شود.

سخنگوی صنعت آب تصریح کرد: در مجموع اقدامات سازوکاری و غیرسازه‌ای، سیستم‌دهی را هدف قرار می‌دهد که این مسئله در برنامه وزیر نیرو به‌طور برجسته دیده شده است؛ چون به‌کارگیری روش‌های غیرسازه‌ای با هزینه کم، بهبودهای کلان ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: تمرکز بر الگوی کشت و توسعه عمودی کشاورزی به‌جای توسعه افقی، از مهمترین اقدامات غیرسازه‌ای در مسیر بهبود عملکردها است، در همین راستا، برنامه‌های وزیر نیرو با برنامه هفتم، سند امنیت غذایی، نقشه راه آب و دیگر اسناد بالادستی کاملاً سازگار است.

بزرگ‌زاده در تشریح برخی از بندهای برنامه هفتم توسعه مرتبط با وزارت نیرو، گفت: براساس جدول 7 ماده 37 برنامه هفتم، جبران ناترازی آب به‌میزان 15 میلیارد مترمکعب در پایان سال پنجم هدفگذاری شده است؛ این میزان در 10 سال به 30 میلیارد خواهد رسید که منطبق با سند امنیت غذایی و نقشه راه است و تمام ارکان حاکمیت بر افق جبران تراز آب در پایان برنامه پنج‌ساله توافق دارند.

سخنگوی صنعت آب بیان داشت: همچنین عدد تأمین از منابع آب‌های نامتعارف تا پایان برنامه هفتم 1.77 و تأمین آب‌های زیرزمینی 36.7 است؛ بنابراین درخصوص کاهش فشار به منابع آب زیرزمینی و استفاده بیشتر از آب‌های نامتعارف وفاق مناسبی وجود دارد.

سخنگوی صنعت آب با ارائه گزارشی از میزان بارش‌ها و حجم مخازن سدهای کشور اظهار داشت: متوسط بارش‌های کشور تاکنون 250 میلی‌متر بوده که 2 درصد نسبت به دوره بلندمدت بهتر است.

وی افزود: البته باید توجه داشت که متوسط کشوری معیار خوبی برای سنجش نیست و باید مسائل آب را در مقیاس محلی بررسی کنیم، چرا که بارش خوب مناطق جنوبی سیستان به کار مشهد یا تهران نمی‌آید.

بزرگ‌زاده با بیان اینکه 10 استان کشور کمتر از نرمال بارش دریافت کرده‌اند، گفت: خراسان رضوی، تهران و البرز جزو استان‌هایی هستند که بارش کمتری داشته‌اند اما بااین‌حال وزارت نیرو با همراهی شهروندان در مدیریت مصرف، آب مورد نیاز را تأمین خواهد کرد.

سخنگوی صنعت آب، میزان پرشدگی مجموع سدهای کشور را حدود 50 درصد اعلام کرد و ادامه داد: میزان ورودی آب سدهای کشور 41 میلیارد و 450 میلیون مترمکعب و میزان خروجی سدها نیز 37 میلیارد و 570 مترمکعب است.

وی اضافه کرد: درصد پرشدگی 13 سد حوضه آبریز ارومیه 20 درصد است که نسبت به سال گذشته 26 درصد بهتر است؛ مجموع 5 سد تهران نیز با 535 میلیون مترمکعب آب، دارای 28 درصد پرشدگی است که 24 درصد نسبت به سال گذشته از وضعیت بهتری برخوردار است.

وی گفت: وضعیت سد «دوستی» در خراسان رضوی نسبت به گذشته بهتر است ولی 15 درصد پرشدگی دارد؛ سدهای زنجیره کارون نیز وضعیتی مشابه سال گذشته دارد؛ سد «دز» 12 درصد نسبت به سال قبل پرشدگی بیشتری دارد و سد «کرخه» نیز با 53 درصد پرشدگی از وضعیت نسبتاً خوبی برخوردار است.

سخنگوی صنعت آب با اشاره به وضعیت سدهای استان سیستان و بلوچستان نیز اظهار داشت: چاه‌نیمه‌های سیستان با 17 درصد پرشدگی نسبت به سال گذشته وضیت بهتری دارد و سدهای جنوب این استان نیز به‌مدد بارندگی خوب رخ‌داده، دارای 97 درصد پرشدگی است.

 

منابع:

 

 

 

فروش ۹.۳ تن طلا در ۴۸ حراج/ امروز چقدر طلا فروخته شد؟

با معامله 299 کیلوگرم شمش طلا در حراج چهل و هشتم مرکز مبادله ایران، حجم تجمیعی معاملات در این مرکز به 9351 کیلوگرم رسید.

در چهل و هشتمین جلسه حراج شمش طلا که امروز یکشنبه 18 شهریور ماه 1403 در مرکز مبادله ایران برگزار شد، از مجموع 362 کیلوگرم شمش طلای استاندارد عرضه شده در حراج های عمده و خرد تالار معاملات طلای این مرکز، 299 کیلوگرم با میانگین قیمت چهار میلیارد و 746 میلیون تومان به ازای هر شمش طلای استاندارد معامله شد.

طی 48 جلسه حراج شمش طلا در مرکز مبادله ایران، 9351 کیلوگرم شمش به ارزش 41.2 هزار میلیارد تومان مورد معامله قرار گرفته است.

 

منابع:

 

 

افزایش سهمیه کارت سوخت کلاهبرداری است

کرامت ویس‌کرمی با اشاره به مصرف بسیار بالای بنزین در روز‌های گذشته گفت: هفته گذشته با بالاترین حجم توزیع بنزین در ماه‌های اخیر و حجم بی‌سابقه مسافر و ترافیک درون و برون‌شهری روبه‌رو بودیم، به این ترتیب که در روز شنبه (10 شهریور) 142 میلیون لیتر، یکشنبه (11 شهریور) 137 میلیون لیتر، دوشنبه (12 شهریور) 132 میلیون لیتر، سه‌شنبه (13 شهریور) 140 میلیون لیتر، چهارشنبه (14 شهریور) 124 میلیون لیتر، پنجشنبه (15 شهریور) 137 میلیون لیتر و روز جمعه (16 شهریور) 132 میلیون لیتر بنزین در کشور توزیع شده که این عدد به‌صورت میانگین حدود 134 میلیون لیتر است.

*وضع توزیع بنزین به روال عادی بازگشت

وی مقدار مصرف بنزین منطقه گیلان تنها در روز پنج‌شنبه 15 شهریور را عدد بی‌سابقه 9 میلیون لیتر اعلام کرد و گفت: وضعیت در استان‌های گیلان و غرب مازندران که به‌دلیل ترافیک بیش‌ازحد، توزیع بنزین و حرکت نفتکش‌ها را با کندی روبه‌رو کرده بود، هم‌اکنون عادی شده است. در روز‌های گذشته اگرچه موجودی بنزین انبار نفت چالوس صفر بود، اما از نظر تأمین بنزین مشکلی نداشتیم و به‌صورت پیوسته خطوط لوله بنزین انبار نفت رشت و ساری فعال بود و بنزین دریافت می‌کردیم، همچنین، به‌شکل زمینی سوخت را از دیگر مناطق همجوار ازجمله رشت، قزوین، زنجان، همدان و اصفهان تأمین می‌کردیم.

*افزایش سهمیه کارت سوخت کلاهبرداری و فریبکاری است

مدیرعامل شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی ایران برخی شایعه‌ها و ادعا‌های مطرح‌شده در فضای مجازی درباره افزایش سهمیه کارت سوخت را فریبکاری و با قصد کلاهبرداری از مردم اعلام کرد و گفت: این ادعا را به‌شدت تکذیب می‌کنم و اساساً شارژ کارت سوخت فقط از طریق سامانه هوشمند سوخت شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی، مطابق با ضوابط و مقررات انجام می‌شود و مطرح‌شدن ادعا‌هایی این‌چنینی تنها به قصد سوءاستفاده از مردم انجام می‌شود.

ویس‌کرمی تأکید کرد: امکان نفوذ و دخالت در سامانه در جایگاه‌ها و کارت‌های سوخت به‌هیچ‌وجه وجود ندارد و شارژ سهمیه فقط بر اساس کلاس خودرو در پایان هر ماه از طریق شرکت ملی پخش فرآورده‌های نفتی انجام می‌شود.

*تأمین مطلوب بنزین در روز‌های پایانی تابستان با همراهی مردم

وی با ابراز امیدواری برای تأمین مطلوب بنزین مورد نیاز مردم در روز‌های پایانی تابستان بیان کرد: تأمین و تحویل سوخت به‌صورت شبانه‌روزی از مبادی تولید و انتقال در حال انجام است و امیدواریم شرایط در روز‌های پایانی تابستان با مدیریت سفر‌ها و عبور و مرور از سوی هموطنان به‌گونه‌ای باشد که از ازدحام جلوگیری و تسریع در حمل فرآورده تحقق یابد و از تأخیر طولانی‌مدت جلوگیری شود.

 

منابع:

 

 

جوکار تشریح کرد:جزئیات جدید از طرح ساماندهی اتباع خارجی

محمد صالح جوکار رئیس کمیسیون شوراهای مجلس شورای اسلامی با اشاره به نشست صبح امروز کمیسیون متبوعش که با دستور کار بررسی طرح ساماندهی اتباع خارجی برگزار شد، گفت: در روزهای پایانی کار مجلس یازدهم  بحث تلفیق لایحه سازمان ملی مهاجرت و طرح ساماندهی اتباع خارجی تلفیق به نتیجه رسید و گزارش کمیسیون در این باره به منظور بررسی در صحن علنی به هیئت رئیسه ارسال شد، اما به دلیل اتمام مجلس یازدهم، این گزارش در صحن مورد بررسی قرار نگرفت.

وی افزود: با این حال گزارش مذکور در دوره جدید مجلس بار دیگر در کمیسیون شوراها مورد بررسی و تصویب قرار گرفت تا برای بررسی به صحن علنی ارجاع شود. 

جوکار با بیان اینکه بیشتر مواد این طرح در کمیسیون تصویب و برخی مواد آن نیز برای بررسی جزئی‌تر به کارگروه ارجاع شده است، خاطرنشان کرد: در بخشی از این طرح آمده است که اطلاعات اتباع خارجی در سامانه‌ای ثبت شود و شورایی تحت عنوان شورای راهبری که نمایندگانی از 21 دستگاه مرتبط با حوزه اتباع خارجی در آن عضویت خواهند داشت در وزارت کشور تشکیل شود و کار سیاستگذاری در امور مربوط به اتباع در این کارگروه تعیین تکلیف شود. 

جوکار تصریح کرد: همچنین بر اساس این طرح، اجاره اتاق از سوی هتل‌ها و مسافرخانه‌ها و واحد مسکونی به اتباع خارجی باید با هماهنگی دستگاه‌های انتظامی و امنیتی باشد و هرگونه تخطی از این حکم، برای متخلفان پیگر قانونی خواهد داشت. علاوه بر این اطلاعات محل کار و محل زندگی و اقامت اتباع خارجی باید در سامانه‌ای تحت عنوان بانک اطلاعاتی اتباع که باید راه اندازی شود به ثبت برسد.

وی با بیان اینکه پیش از این طبق قانون، اتباع خارجی تنها در 37 شغل تعیین شده می‌توانستند مشغول به کار باشند، گفت: طبق مصوبه کمیسیون بنا شد تا این بخش از قانون توسط وزارت کار بروزرسانی شود و نیاز واحدهای تولیدی و خدماتی در این زمینه مشخص و مصادیق آن تعیین شود. همچنین پس از بروزرسانی در بحث تعیین مشاغل اتباع خارجی، آن دسته از اتباع که به حضور و کار آنها در واحدهای تولیدی و خدماتی نیاز باشد ساماندهی و مابقی از کشور طرد خواهند شد.

رئیس کمیسیون شوراها یادآور شد: طبق مصوبه کمیسیون بنا شد تا از اتباع خارجی که قصد اقامت در ایران را دارند مبلغی تحت عنوان وثیقه یا کفالت اخذ و به هنگام خروج از ایران به آنها بازگردانده شود که این وثیقه یا کفالت در واقع تضمینی برای خروج به موقع اتباع خارجی پس از اتمام دوران اقامتشان از ایران است که میزان آن توسط وزارت کشور تعیین خواهد شد.

 

منابع:

 

 

دیدار پزشکیان با فرماندهان ارتش

رئیس‌جمهور بعد از ظهر شنبه 17 شهریور 1403 در دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش حضور یافت و ضمن بازدید از بخش های مختلف این دانشگاه با فرماندهان ارتش دیدار کرد.

در بازدید مسعود پزشکیان از دافوس که با حضور فرمانده کل ارتش انجام شد، بخش‌هایی از آخرین دستاوردها و توانمندی‌های ارتش جمهوری اسلامی ایران شامل قدرت پهپادی، اشراف اطلاعاتی، خودکفایی، آمادگی‌های عملیاتی و حضور مقتدرانه ارتش جمهوری اسلامی ایران در مرزهای زمینی، هوایی، دریایی و آب‌های بین‌المللی در قالب مستند به رئیس جمهور ارائه شد.

در این بازدید امیر سرلشکر سید عبدالرحیم موسوی، فرمانده کل ارتش جمهوری اسلامی ایران در سخنانی با خیر مقدم به پزشکیان، مهمترین راهبردهای ارتش در ارتقای اقتدار ملی را تشریح کرد.

همچنین امیر سرتیپ حسین ولیوند، فرمانده دانشگاه فرمانده دافوس ارتش، گزارشی را از مهمترین فعالیت‌های نقش‌آفرین و تعیین کننده این دانشگاه در دوران هشت سال دفاع مقدس و پس از آن و رفع نیازهای آموزشی ارتش و  نیروهای مسلح متناسب با تهدیدات روز ارائه کرد.

در این برنامه، فرماندهان نیروهای زمینی، پدافند هوایی، هوایی و دریایی ارتش، بخشی از اقدامات راهبردی، عملیاتی، خودکفایی و آموزشی را ارائه کردند.

بازدید از مرکز بازی جنگ دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش و همچنین حضور در کلاس‌های درس این دانشگاه از دیگر برنامه‌های رئیس جمهوری در ارتش بود.

فرزندان شهید سرهنگ ابوالفضل محقق نژاد، از شهدای مدافع سلامت ارتش جمهوری اسلامی ایران نیز با ذکر دلنوشته‌ای به رئیس جمهور خوشامد گفتند.

مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور و امیر سرلشکر موسوی در ابتدای ورود به دانشگاه فرماندهی و ستاد ارتش به مقام شامخ شهدا ادای احترام کردند

منابع:

 

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد