x تبلیغات
اخبار ترند

پیش‌بینی زمستان سرد و افزایش ناترازی گاز

در حالی که در وزارت نیرو برنامه‌ریزی برای تأمین برق تابستان 1404 با آغاز برگزاری جلسات هماهنگی از هفته جاری آغاز شده، در وزارت نفت جلسات تأمین سوخت زمستانه کلید خورده است.

امروز، با حضور مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی و معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی، نخستین جلسه مدیریت تأمین انرژی در زمستان 1403 برگزار شد. در جلسه امروز، نایب‌رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس، معاون وزیر کشور در عمران و توسعه امور شهری و روستایی نیز حضور داشتند.

پیش‌بینی زمستان سرد و مصرف بالای گاز و سوخت مایع در زمستان امسال، موجب شده تا برگزاری جلسات هماهنگی مدیریت تأمین انرژی زمستان، به صورت ویژه پیگیری شود.

محمدصادق عظیمی‌فر، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران در این خصوص گفت: پیش‌بینی می‌شود که دمای هوا در زمستان امسال نسبت به پارسال کاهش قابل توجهی داشته باشد و طبیعی است که متناسب با آن، حجم مصرف سوخت در همه بخش‌ها افزایش یابد.

همچنین، سعید توکلی، مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در خصوص تأمین سوخت زمستان امسال گفت: از آن‌جا که گاز سهم عمده‌ای در سبد انرژی کشور دارد، ضروری است از همه ظرفیت‌های کشور برای تولید پایدار استفاده شود.

توکلی ضمن تشریح اقدام‌های کوتاه‌مدت و برنامه‌های بلندمدت صنعت گاز برای رفع موانع و مشکلات موجود، تصریح کرد: بهینه‌سازی مصرف گاز در کشور، نیازمند هماهنگی و عزم ملی است که تنها در سایه مدیریت مصرف بهینه گاز در همه بخش‌ها و اجرای دقیق قوانین موجود مانند مبحث 19 مقررات ملی ساختمان، می‌توان به آن دست یافت.

وی به برگزاری نخستین نشست کمیته سوخت زمستانی این شرکت اشاره کرد و گفت: برنامه‌ریزی و هماهنگی برای انتقال حداکثری گاز با رویکرد حفظ پایدار شبکه در دوره سرد سال و افزایش سطح همکاری درون‌سازمانی برای پیشگیری از ایجاد موانع در مسیر خدمت‌رسانی به مردم، از مهم‌ترین سرفصل‌های این نشست بود.

مدیرعامل شرکت ملی گاز ایران در ادامه، از سه اقدام مهم در زمینه بهینه‌سازی مصرف گاز سخن گفت و اعلام کرد: با راه‌اندازی بازار بهینه‌سازی انرژی و محیط زیست در بورس انرژی و آغاز معاملات گواهی صرفه‌جویی گاز و اقبال سرمایه‌گذاران از این طرح، این امکان فراهم خواهد شد تا آن‌ها با آگاهی و اطمینان بیشتری در طرح‌های بهینه‌سازی مشارکت و از مزایای آن بهره‌مند شوند.

توکلی به همکاری ایران و روسیه در قالب توافق‌نامه انتقال گاز روسیه به ایران نیز اشاره کرد و گفت: عملیاتی‌شدن این توافق‌نامه سبب خواهد شد تا افزون بر افزایش جهشی سهم ایران در تجارت جهانی گاز، ایران در آینده به قطب گازی منطقه تبدیل شود.

به گزارش تسنیم، پیش‌بینی ناترازی گاز 300 تا 350 میلیون مترمکعبی گاز در زمستان امسال وجود دارد و ذخیره‌سازی مناسب سوخت مایع در نیروگاه‌ها و صنایع یکی از الزاماتی است که در دستور کار وزارت نفت و نیرو قرار گرفته است.

منابع:

 

گره وام ازدواج با جلسات بی‌نتیجه باز می‌شود؟

وام ازدواج و فرزند و چالش های مربوط به ثبت نام و دریافت این تسهیلات از نظام بانکی موجب شد تا ظهر دیروز رئیس کل بانک مرکزی و معاونانش راهی کمیسیون اصل 90 مجلس شورای اسلامی شوند و درباره وضعیت موجود در این بخش با مجلسی ها گفت وگو کنند.

این جلسه که به اذعان بانک مرکزی به درخواست این بانک و به منظور هم فکری با اعضای کمیسیون اصل 90 در جهت تسهیل و تسریع در پرداخت وام ازدواج و فرزند در خصوص عملکرد شبکه بانکی در اجرای تسهیلات تکلیفی برگزار شده بود بدون دستاورد خاصی به پایان رسید.

برای برچیده شدن صف 355 هزار نفری وام ازدواج و صف 452 هزار نفری وام فرزند که قطعا در روزهای آتی به تعداد آن اضافه خواهد شد، و پاسخ به تقاضاهای جدید این تسهیلات در ماه های آتی به گفته محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی به اعتبار 800 همتی نیاز است.

رئیس کل بانک مرکزی معتقد است که انتظارات از نظام بانکی فراتر از منابع موجود در شبکه بانکی است! اما درحالی که بانک مرکزی می گوید: دست بانک‌ها خالی است و منابع کافی برای پرداخت این تسهیلات وجود ندارد، مجلسی ها معتقدند مشکل فعلی در این حوزه به بانک ها بر می گردد. پژمانفر رئیس کمیسیون اصل 90 مجلس در پاسخ به این سؤال؛ "آیا مشکل فعلی وام ازدواج به‌دلیل عدم منابع و اعتبار کافی است یا کوتاهی بانک‌ها؟" گفت: مشکل در بانک‌هاست و باید حسابرسی دقیق در این حوزه انجام شود.

احتمالا به دلیل همین نگاه هم هست که از جلسه دیروز بانک مرکزی و مجلس، نتیجه خاصی بیرون نیامد! جز اینکه به بانک مرکزی مهلت یک هفته ای داده شده برای باز شدن سامانه ثبت نام وام ازدواج و فرزند و تعیین سهم بانک ها در پرداخت تسهیلات قرض الحسنه ازدواج!

اختلال گسترده و عدم امکان نام‌نویسی در سامانه وام ازدواج و فرزند مهمترین مشکل در گام نخست اقدام برای دریافت این تسهیلات به حساب می‌آید؛ مشکلی که اساساً مشخص شده است تعمداً از سوی بانک مرکزی و سامانه ثبت‌نام وام ازدواج و فرزند ایجاد شده است.

بعد از جلسه بانک مرکزی و کمیسیون اصل 90، مشخص شد که اختلال و عدم امکان ثبت‌نام در سامانه وام ازدواج و فرزند، اقدامی تعمدی بوده است. آن‌طور که سخنگوی کمیسیون اصل 90 به خبرنگار تسنیم گفته است: بانک مرکزی یک هفته مهلت دارد تا سامانه را برای نام‌نویسی و ثبت‌نام متقاضیان وام ازدواج و فرزند باز کند.

او در پاسخ به این سؤال "مگر تا کنون سامانه مسدود بوده است که باید تا یک هفته آینده باز شود؟"، گفت: سامانه ثبت‌نام وام ازدواج و فرزند ظاهراً یک سقف معینی دارد و وقتی سهمیه آن پر شود سامانه با اختلال همراه می‌شود و قفل می‌شود؛ بنا شده است بانک مرکزی ظرفیتهای بانکها را در این حوزه مجدداً بررسی کند و اگر بانکی ظرفیت خالی داشته باشد امکان ثبت‌نام برای متقاضیان باز شود.

البته بانک مرکزی در خبری که دقایقی قبل منتشر کرد، وعده ثبت‌نام شبانه‌روزی از متقاضیان وام ازدواج را از طریق سامانه مذکور داد. معاون سیاستگذاری پولی بانک مرکزی از اصلاح فرآیند ثبت‌نام متقاضیان تسهیلات قرض‌الحسنه ازدواج و فرزند خبر داد و گفت: با تمهیدات و تدابیر اتخاذشده در بانک مرکزی و در راستای کاهش صف متقاضیان تسهیلات مربوطه در سامانه، به‌زودی امکان ثبت‌‌نام اولیه متقاضیان در کلیه ساعات شبانه‌روز در سامانه ازدواج و فرزندآوری فراهم می‌شود.

آنطور که سخنگوی کمیسیون اصل 90 به خبرنگار ما گفته، جلسات بین بانک مرکزی و این کمیسیون در هفته های آینده نیز ادامه خواهد داشت و در صورت نیاز، از وزیر اقتصاد هم برای تصمیم گیری های آتی دعوت می شود. او البته این را هم گفت که در این جلسه بانک مرکزی عمدتا به بیان گزارش از عملکرد نظام بانکی دراین حوزه از سال 1400 تا کنون پرداخته است.

البته محمدرضا فرزین رئیس کل بانک مرکزی در تشریح نتایج جلسه با کمیسیون اصل 90 گفت: براساس توافقاتی که با کمیسیون اصل نود مجلس انجام دادیم مقرر شد که مبالغی نیز از روش های دیگر برای متقاضیان پرداخت شود و پس از نهایی شدن اطلاع رسانی لازم انجام خواهد شد. او این را هم گفته که قطعا با تصمیم‌های اتخاذ شده، ثبت‌نام وام ازدواج و فرزند در سامانه مربوطه تسهیل می‌شود.

باتوجه به تأکید نظام بانکی بر عدم اعتبار کافی برای پوشش تقاضای وام ازدواج و فرزند، و در عین حال تأکید نمایندگان مجلس به حل مشکلات مردم در این حوزه نیاز است که مجلسی ها با هم فکری مسئولان ارشد اقتصادی کشور به راهکار مشخصی برای حل مشکلات مردم در این حوزه برسند. چراکه با جلساتی که صرفاً به ارائه گزارش از سوی بانک مرکزی ختم شود نمی توان گره ی کور وام ازدواج را حل کرد. قطعاً باز کردن این گره علاوه بر به خط کردن بانکها از سوی بانک مرکزی و نظارت نیازمند اختصاص بودجه مشخص و ویژه ای از سوی مجلس است.

به گزارش تسنیم، مبلغ وام ازدواج 1403 با توجه به سن متقاضیان بین 300 تا 350 میلیون تومان است و به زوجین کمک می‌کند که بتوانند برخی از هزینه‌های ابتدایی برای تشکیل زندگی مشترک خود را تأمین کنند.

وام فرزندآوری نیز براساس قانون به پدر اطفالی که تاریخ تولد آنان از 1400/01/01 به بعد است و در داخل ایران متولد شده‌اند، تعلق می‌گیرد؛ مبلغ وام برای فرزند اول مبلغ 40 میلیون تومان با دوره بازپرداخت 3 سال (36 ماه)، فرزند دوم مبلغ 80 میلیون تومان با دوره بازپرداخت 4 سال (48 ماه)، فرزند سوم مبلغ 120 میلیون تومان با دوره بازپرداخت 5 سال (60 ماه)، فرزند چهارم مبلغ 150 میلیون تومان با دوره بازپرداخت 6 سال (72 ماه) و فرزند پنجم به بعد مبلغ 200 میلیون تومان با دوره بازپرداخت 7 سال (84 ماه) است.

متقاضیان وام ازدواج و فرزند برای دریافت این تسهیلات باید در سامانه بانک مرکزی ثبت‌نام کنند؛ اما به‌دلیل صف طولانی این تسهیلات و اذعان بانک مرکزی به دستِ خالی نظام بانکی در این حوزه، ظاهراً در هفته‌های اخیر ثبت‌نام در سامانه با اختلال همراه بوده است.

متقاضیان این تسهیلات به‌خوبی درک می‌کنند که حتی بعد از اینکه موفق به ثبت‌نام اینترنتی هم شوند و شعبه بانک هم مشخص شود باز نمی‌توانند نفس راحت بکشند چراکه وقتی به شعبه می‌روند و با وثایق مدنظر بانکها مواجه می‌شوند، رسماً با چالش‌های جدی و جدیدی برای دریافت وام مواجه می‌شوند.

امیدواریم با همکاری بانک مرکزی و مجلس ورای اسلامی راهکاری مشخص و تعیین‌کننده برای رفع مشکلات مردم در این حوزه انتخاب شود تا بلکه گره کور وام ازدواج و فرزند بالاخره باز شود.

منابع:

 

کلاهبرداری با نام فروش لیزینگی؛ حواله‌هایی که خودرو نمی‌شود

بازار خرید و فروش خودرو همیشه با حاشیه‌های مختلفی روبه‌روست که همین امر باعث شده است مردم در معاملات خود محتاط عمل می‌کنند تا شاید متحمل ضرر نشوند، با وجود این همچنان دلالان و فروشندگان متخلفی در بازار هستند که شگردهای جدیدی را برای خریداران ارائه و در نهایت سود بسیار بالایی را از معاملات صوری خودرو کسب می‌کنند،
به‌عنوان نمونه با وجود آنکه چند سالی‌است بحث فروش خودرو در لیزینگ‌ها و نمایشگاه‌های غیرمجاز خودرو مورد انتقاد جدی قرار می‌گیرد و حتی در قالب اطلاعیه‌های مختلف آگاهی‌های لازم به مردم جهت جلوگیری از خرید خودرو از این مراکز غیرمجاز مطرح می‌شود اما متأسفانه همچنان این افراد مردم را گمراه و سودهای بالایی کسب می‌کنند.

خریداران خودرو باید توجه کنند «تحویل چندساعته خودرو» یا «تحویل در بیشتر از یک هفته» باید شما را به شک بیندازد؛ چون هردوی آن‌ها به‌معنی کلاهبرداری است.

کرمی رئیس اتحادیه نمایشگاهداران خودرو، در این ارتباط می‌گوید: بعضاً دیده شده برخی از افراد نمایشگاه‌های بزرگ با موقعیتهای مناسب را سه‌ماهه کرایه می‌کنند و با رنگ و لعاب دادن به طرح‌های خود محصولات داخلی و حتی مونتاژی را با قیمتهای پایین به مردم می‌فروشند اما در زمان تحویل خبری از خودرو نیست.

وی افزود: این افراد خودروهای داخلی را با 50 تا 60 میلیون زیر بازار به مردم می‌فروشند در برخی از قراردادها فقط 10 درصد قیمت خودرو باقی می‌ماند که مشتری باید در زمان تحویل آن را پرداخت کند، اما متأسفانه خبری از تحویل خودرو نیست و آنها ظرف دو ماه دوهزار ماشینی را که وجود خارجی ندارد، فروختند.

رئیس اتحادیه نمایشگاه‌داران خودرو تأکید کرد: به خریداران خودرو اعلام می‌کنیم حتماً در مراجعه به شرکتهای لیزینگ و نمایشگاه‌های خودرو پروانه کسب واحدها و مجوز آنها را مشاهده کنند و بدانند وقتی قیمتی پایین‌تر از قیمت بازار به آنها اعلام می‌شود معامله صوری است و خبری از خودرو نیست.

به‌گفته کرمی، حواله برای مردم سند و ماشین نمی‌شود و در صنف ما پیش‌فروش وجود ندارد.

وی اضافه کرد: در بخش خودروهای جانبازان نیز فضای دلالی رونق دارد و هر کس برای خرید حواله‌های جانبازان رقم‌های مختلفی را اعلام می‌کنند غافل از اینکه جانباز هنوز خود اطلاعی از زمان تحویل خودرو و قیمت آن ندارد و فقط برای اینکه بتواند حواله را تبدیل به پول نقد کند گرفتار دلالان می‌شود.

به گزارش تسنیم، کلاهبرداران معمولاً از طریق درج آگهی در معابر یا فضای مجازی، افراد را با وعده فروش فوری خودروی اقساطی فریب می‌دهند و نسبت به نوع و مدل خودرو، مبالغی را از متقاضیان خرید خودرو دریافت می‌کنند و به‌بهانه تحویل خودرو در آینده‌ای نزدیک، با ترک دفتر شرکت متواری می‌شوند.

شرکت‌های لیزینگ خودرو باید دارای دو مجوز تأسیس و فعالیت باشند.

طبق مقررات، شماره ثبت شرکت‌های فروش خودرو برای فعالیت در حوزه کافی نیست و متقاضیان می‌توانند اسامی شرکت‌های مجاز را در سایت بانک مرکزی به‌نشانی (C.B.I.ir) مورد استعلام قرار دهند.

پس از ورود به سایت بانک مرکزی، ابتدا لازم است گزینه بانک‌ها و نهاد‌های پولی مجاز انتخاب و در انتها نیز با مراجعه به قسمت شرکت‌های واسپاری (لیزینگ) فهرست مشخصات و آدرس شرکت‌های مجاز را مشاهده کنند.

منابع:

 

موج تازه افزایش قیمت کالاهای اساسی به دور از چشم ناظران

در دو هفته اخیر بازار کالاهای اساسی دور خیز برای افزایش قیمت داشته است به طوری که قیمت برخی از این کالاها افزایش یافته است و برخی از کالاها کماکان به دنبال افزایش قیمت هستند.

در پی تحولات اخیر در دولت و جابه جایی ها، قیمت کالاهای اساسی در دو هفته گذشته  شرایط را برای تغییر مهیا دیده اند و نرخ برخی از کالاها  افزایش یافته است. این افزایش قیمت‌ها زندگی روزمره شهروندان را تحت تأثیر قرار داده و نگرانی‌هایی را به همراه داشته است.

قیمت شیر خام

قیمت شیر خام، یکی از ضروری‌ترین مواد غذایی، از 15 هزار تومان به 18 هزار و 100 تومان در هر کیلوگرم افزایش یافته است؛ این افزایش قیمت نه تنها مصرف‌کنندگان نهایی بلکه بخش‌های مختلف صنعتی را نیز تحت تأثیر قرار می دهد.

افزایش قیمت مرغ

مرغ نیز از این تغییرات مصون نمانده و قیمت آن در بازار افزایش یافته است. به منظور تنظیم بازار و جلوگیری از کمبود، دولت تصمیم به متوقف کردن صادرات مرغ گرفته است. بر اساس گزارش های میدانی هر کیلوگرم مرغ در تهران در محدوده 85 هزار تومان به فروش می رسد.

قیمت میوه‌ها

قیمت انواع میوه در بازار با رقم‌های عجیبی به فروش می‌رسد. کف قیمت بخش عمده ای از میوه‌ها به هر کیلوگرم 50 هزار تومان رسیده و هر کیلوگرم خیار  به عنوان یک صیفی که معمولا قیمت پایینی دارد، 40 تا 70 هزار تومان به فروش می رسد. این افزایش‌ها، فشار زیادی بر خانواده‌ها و افراد با درآمد ثابت وارد کرده است.

کمبود شکر

همچنین،اتحادیه صنف سوپرمارکت و مواد پروتئینی تهران علام کرده است که با کمبود شکر با نرخ مصوب و دولتی در بازار مواجه هستیم.

این اتحادیه اعلام کرده است: موضوع شکر در بازار سوپرمارکت داران این روزها به یک معضل جدی بدل شده؛ آن ها مجبورند این کالای اساسی را به دلیل عدم فروش دولتی از بازار آزاد و با قیمت بالا تهیه کرده و از آنسو به دلیل فروشی که بالاتر از قیمت مصوب است توسط بازرسان سازمان تعزیرات جریمه شوند.

واکنش‌های دولت

در مواجهه با این افزایش قیمت‌ها، دولت برای کنترل و نظارت بیشتر بر بازار تاکید داشته است. کارشناسان اقتصادی بر این باورند که نظارت‌های دقیق‌تر و اقدامات سریع‌تر می‌تواند از سوءاستفاده‌ها و افزایش بی‌رویه قیمت‌ها، به ویژه در دوران انتقالی میان دو دولت جلوگیری کند.

نخستین جلسه ستاد تنظیم بازار در دولت چهاردهم روز گذشته 25 شهریور 1403 با حضور محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور، وزرا و مدیران سازمان‌های ذیربط در حوزه تنظیم بازار برگزار شد.

معاون اول رئیس جمهور، وزارت صمت و سازمان برنامه و بودجه و مدیران وزارتخانه ها و دستگاه‌های مربوط را موظف کرد تا به استناد قانون برنامه توسعه هفتم و با نگاه بلندمدت و با رویکرد «حداقل مداخله دولت»، نسبت به تنظیم آیین نامه‌ها و دستورالعمل های مربوطه در این حوزه اقدام کنند.

معاون اول رئیس جمهور در این جلسه گفت: «دولت یارانه و ارز ترجیحی می دهد و بنابراین باید نقش حاکمیتی آن را بپذیریم که این نقش را در قالب دستگاه‌ها و وزارتخانه ها دنبال می کنیم اما بحث اصلی این است که باید ضرورت ادامه تشکیلات ستاد تنظیم بازار و سطح دخالت دولت در تنظیم بازار را به طور مشخص تعیین کنیم و این در حالی است که فصل الخطاب ما قانون برنامه هفتم توسعه است.»

صحبت‌های تردید آمیز عارف درباره تنظیم بازار

از صحبت عارف معاون اول رئیس جمهور این طور برداشت می شود که دولت هنوز  در نحوه مواجهه با بازار به جمع بندی نرسیده و تصمیم نهایی خود را نگرفته است.

برای عبور  از این وضعیت نیازمند تدابیر فوری و مؤثر از سوی نهادهای نظارتی دولتی و خصوصی هستیم. البته می توان انتظار داشت که در روزهای آینده تصمیمات جدی‌تری در این زمینه اتخاذ شود اما نیازمند تسریع است.

منابع:

 

اختصاصی| صادرات مرغ متوقف شد

علی ابراهیمی مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور ظهار داشت: سال گذشته در شورای نرخ‌گذاری کالاهای اساسی قیمت حمایتی برای هر کیلوگرم مرغ زنده 58 هزار تومان تعیین شد تا شرکت بازرگانی پشتیبانی امور دام در مواقعی که قیمت‌ها کاهش یابد، برای خرید این محصول اقدام کند.

وی افزود: با وجود کاهش قیمت مرغ زنده تا 53 هزار تومان، اما برای خرید محصول اقدام نشد تا اینکه خود مرغداران اقدام به صادرات مرغ مازاد خود کردند تا بازار به تعادل برسد.

مدیرعامل اتحادیه مرغداران گوشتی کشور ادامه داد: در زمان حاضر قیمت روز مرغ زنده در بازار به 63 تا 64 هزار تومان رسیده و قیمت تمام‌شده در شرایط فعلی در حدود 65 هزار تومان است.

وی تصریح کرد: با توجه به افزایش قیمت مرغ در بازار جلوی صادرات مرغ گرفته شده است.

ابراهیمی گفت: صادرات مرغ اندک و به‌طور میانگین روزانه در حدود 120 تن بوده است و تأثیر کمی در تنظیم بازار دارد، اما با وجود این با تصمیم دولت صادرات مرغ متوقف شده است.

منابع:

 

 

محدودیت‌ جدیدی در خرید نان اعمال نشد

پیگیری‌ها نشان می‌دهد، با توجه به شرایط به وجود آمده پس از تغییرات قیمت نان، در حال حاضر تنها استانداری می‌تواند نسبت به سوالاتی که در این زمینه وجود دارد پاسخگو باشد و دیگر نهادهای مرتبط اظهار نظری در این خصوص نمی‌کنند .

همچنین ابهاماتی در خصوص محدودیت در خرید نان به وجود آمده بود که با پیگیری‌های انجام شده مشخص شد که در حال حاضر محدودیت جدیدی در خرید نان ایجاد نشده است. با این حال فرمانداری‌ها و استانداری‌های مناطق مختلف کشور امکان دسترسی به اطلاعات سامانه را پیدا کردند.

با توجه به الگوریتم‌هایی که از قبل برای شناسایی تراکنش‌های تکراری و سوء استفاده احتمالی از کارت‌های بانکی برای خرید صوری نان در نظر گرفته شده بود، اگر چنین مواردی شناسایی شود، مبالغ تراکنش‌های مشکوک از رقم کمک هزینه مالی دولت به نانوایی‌ها کسر می‌شود. در نتیجه در این شرایط نیز خرید نان با محدودیتی مواجه نمی‌شود و تنها از حمایت‌های دولتی نانوایی‌ها مبلغی کسر می‌شود و ممکن است یارانه آرد آنها نیز دچار تغییر شود.

 

منابع:

 

ارجاع پرونده فوت هوادار ملوان به ایفمارک

زهره هراتیان در مورد فرایند‌های پزشکی حین مسابقات فوتبال، اظهار داشت: ابتدا بابت فوت هوادار ملوان به جامعه فوتبال، بازماندگان و طرفداران باشگاه تسلیت می‌گویم. طبق قوانین فیفا باید همزمان با مسابقه 2 آمبولانس برای بازیکنان وجود داشته باشد، در صورتی که یکی از آمبولانس‌ها برای حمل مصدوم از ورزشگاه خارج شود، امکان ادامه بازی وجود دارد؛ اما باید تدابیری اندیشیده شود تا آمبولانس دیگری جایگزین شود.

وی افزود: مطابق با قوانینی که وزارت بهداشت برای تجمعات ابلاغ کرده است، برای تماشاگران بازی فوتبال هم باید آمبولانس تدارک دیده شود تا در صورتی که مشکلی بروز کرد به‌سرعت اقدامات درمانی انجام شود، همان‌طور که می‌دانید هیئت فوتبال و باشگاه میزبان مسئول تدارک و تهیه این موارد هستند، ضمناً طبق پروتکل فیفا باید تیم پزشکی میان تماشاگران تقسیم شوند.

رئیس مرکز پزشکی ایفمارک تصریح کرد: پیشنهاد من این است که ابتدا صرفاً باشگاه‌ها را برای تهیه امکانات درمانی ملزم کنیم و آیین‌نامه را تغییر بدهیم، در قدم دوم ما دستورالعملی تهیه و به آنها ابلاغ می‌کنیم، برای نمونه شرایط امدادبرها و پزشک مسابقه را تعیین و باشگاه‌ها را ملزم می‌کنیم بانک پزشکی از افراد آموزش‌دیده تشکیل بدهند، فایده این کار چیست؟ برخی نفرات آموزش‌دیده باید روی سکوها حاضر شوند تا در صورت مشکلات این‌چینی بلافاصله عمل احیا را انجام دهند، چرا که در زمان ایست قلبی زمان طلایی برای احیا 2 دقیقه ابتدایی است، بعد از آن حضور دستگاه شوک می‌تواند تکمیل‌کننده اقدامات اولیه احیا باشد.

«در مواردی مشابه فوت هوادار ملوان، محل مناسب برای عملیات احیا روی سکو یا در آمبولانس است؟» هراتیان در پاسخ به این سؤال خبرنگار تسنیم، عنوان کرد: در چنین مواردی بیمار نباید جابه‌جا شود و در یک محل مسطح (حداقل 2 در 2) اقدام احیا باید صورت بگیرد، به‌فرض اینکه سکو مسطح نبوده باشد، باید در نزدیکترین محل مسطح وقوع حادثه، عملیات احیا انجام شود، ضمن اینکه طبق قوانین کشور ما آمبولانس‌های خصوصی اجازه حمل مریض بدحال را ندارند، در واقع ما ابتدا عملیات احیا را انجام می‌دهیم بعد بیمار با آمبولانس اورژانس 115 راهی بیمارستان می‌شود، این موضوع نکته دیگری است که باید از سوی متولیان و قانون‌گذاران مورد توجه قرار بگیرد.

وی در پاسخ به این سؤال که آیا بعد از دستور وزیر ورزش به رئیس فدراسیون فوتبال و پیگیری قضیه، آیا برای امورات پزشکی مسئله‌ای به وی ارجاع شده است، گفت: آقای بهاروند رئیس سازمان لیگ با من تماس گرفتند و پیگیر قضیه شدند. من به ایشان گفتم؛ "در زمان حاضر صحبت‌های ما بر اساس شنیده‌ها است، بنابراین تا زمانی که گزارش ناظر مسابقه، باشگاه میزبان و دیگر متولیان موضوع را نخوانیم نمی‌توانیم کسی را قضاوت کنیم."، اما باید بررسی شود؛ پزشک بازی چه‌کسی بوده است؟ آیا برای هواداران آمبولانس در نظر گرفته شده بود؟ در صورت مثبت بودن این پاسخ، چند آمبولانس بوده و با تعداد هواداران متناسب بوده است؟


منابع:

 

 

نمونه‌های جهانی شبیه فوت هوادار ملوان/اینجا هم متفاوت بودیم!

در روز نخست هفته چهارم لیگ برتر یکی از تلخ‌ترین خاطرات فوتبال ایران و باشگاه ملوان رقم خورد و مرتضی خائفی هوادار 62 ساله ملوان در دقیقه 20 با بازی سپاهان - ملوان درگذشت. مسئولان و مربیان تیم شمالی بابت رفتار داود رفعتی ناظر مسابقه گلایه‌مند هستند. مازیار زارع سرمربی ملوان معتقد است ناظر باید بازی را متوقف می‌کرد و این موضوع روی تمرکز بازیکنانش تأثیرگذار بود. سرمربی ملوان تأکید کرد که ناظر به آنها گفته است مشکلی از این حیث نیست و رفعتی را به دروغگویی متهم کرد.

البته ناظر بازی می‌گوید کدام قانون گفته است من باید آمبولانس را در اختیار تماشاگر بگذارم؟ هوادار ملوان یک بار در آمبولانس احیا شده است و تا دقیقه 72 زنده بود.

گزاره‌های ناظر بازی در مورد زمان فوت هوادار ملوان، با صحبت‌های مدیرعامل این باشگاه شمالی در تناقض آشکار است، چرا که مدیر ملوان به تسنیم گفته بود هوادار در دقیقه 20 بازی چشم از دنیا فروبسته است. در  این میان وزیر ورزش به مهدی تاج رئیس فدراسیون فوتبال دستور رسیدگی به این موضوع را داده است.

به همین بهانه برخی نمونه‌های جهانی را مرور می‌کنیم تا بررسی شود چه واکنش‌ها و اتفاقی پس از این آسیب‌ها رخ داد: 

یک - در سال 2021 حین بازی تاتنهام - نیوکاسل، یکی از تماشاگران به دلیل سقوط از ارتفاع در ورزشگاه سنت جیمز پارک دچار مشکل شد. بعد از آن بازی متوقف شد تا امکانات امدادی برای احیای جان هوادار صدمه‌دیده به کار گرفته شود.

تیم فوتبال ملوان بندرانزلی , تیم فوتبال سپاهان اصفهان ,

2- در ژانویه 2024 و دقیقه 29 بازی بولتون - چلتنهام که در سطح سوم فوتبال انگلیس برگزار می‌شد، یکی از هواداران بولتون دچار ایست قلبی و بازی متوقف شد تا امداد صورت بگیرد.

تیم فوتبال ملوان بندرانزلی , تیم فوتبال سپاهان اصفهان ,

3- سال 2022 در بازی کادیز - بارسلونا، یکی از هواداران دچار مشکل و بازی متوقف شد تا امکانات درمانی به این هوادار اختصاص پیدا کند.

4- در سال 2022 و بازی فولام - بلکپول به دنبال ایست قلبی هوادار فولام بازی به مدت 40 دقیقه متوقف شد. پزشکان به سرعت بالای سر هوادار مصدوم حاضر شدند و وی را به بیمارستان منتقل کردند، اگر چه زنده نماند.

5- سال 2023 و حین بازی گرانادا - بیلبائو، هوادار تیم گرانادا، دچار ایست قلبی و بازی از دقیقه 17 متوقف شد. بعد از اینکه به مدت 40 دقیقه مسابقه متوقف شد، با تصمیم مسئولان برگزاری، بازی تعطیل و در روز دیگری بعد از دقیقه 17 ادامه پیدا کرد.

 

منابع:

 

 

ضرورت برنامه‌ریزی یکپارچه برای محرومیت‌زدایی در ایران

در  نشست  "اصلاح نظام برنامه‌ریزی با تأکید بر تجربیات بین‌المللی"   محمّد غیاث‌الدین؛ رئیس امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان مدیر علمی و رحیم تقی‌زاده؛ دانشیار دانشگاه صنعتی ارومیه و حبیب جباری؛ معاون امور توسعه منطقه‌ای امور آمایش سرزمین و توسعه منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور به‌‌عنوان سخنران به ایراد نقطه‌نظرات خود پرداختند.

در ابتدای نشست، محمّد غیاث‌الدین؛ رئیس امور برنامه‌ریزی سازمان برنامه و بودجه کشور به عنوان مدیر علمی به بیان مسائل نظام برنامه‌ریزی کشور پرداخت و گفت: اساساً نظام برنامه‌ریزی ما مثل سند چشم‌انداز بیست‌ساله، سیاست‌های کلی نظام، لوایح برنامه و قوانین برنامه توسعه کشور با مشکلات اساسی دست‌وپنجه نرم می‌کند و ما از بیشتر این مشکلات آگاه هستیم، اما باید دید چرا  برخی از راهکارها برای رفع این مشکلات به نتیجه نمی‌رسد.

وی افزود: اگر نظام برنامه‌ریزی کشورهایی که موفق شده‌اند را بررسی کنیم، متوجه یک اولویت‌بندی در نظام موضوعات کشورشان خواهیم شد و البته ویژگی دیگر این کشورها این است که همه نهادها و سازمان‌ها در پیشبرد اهداف برنامه‌ریزی کشور در کنار دولت نقش دارند.

غیاث‌الدین  در ادامه گفت: توجه به سیاست‌های کلی می‌تواند موجب بهبود عملکرد نهادها شود؛ زیرا سایر نهادها و سازمان‌ها نیز باید بر اساس مصوبات تأیید شده در این سیاست‌های کلی عمل کرده و برنامه‌ریزی کنند. اگر این روش در کشور ما به‌درستی اجرایی شود بسیاری از مشکلات حوزه برنامه‌ریزی حل خواهد شد. البته باید اشاره کرد که این روش چند سالی است که در کشور در حال اجرایی شدن است و تمام لوایح و قوانین باید بر اساس سیاست‌های ابلاغی از سوی مقام معظم رهبری تنظیم شود.

نظام برنامه‌ریزی توسعه در ترکیه سیستمی چندلایه است

در ادامه نشست،  رحیم تقی‌زاده؛ دانشیار دانشگاه صنعتی ارومیه، به ارائه تجربیات کشور ترکیه در اصلاح نظام برنامه‌ریزی پرداخت و گفت: ترکیه یکی از کشورهای باسابقه در زمینه برنامه‌ریزی توسعه است. ریشه برنامه‌ریزی توسعه در کشور ترکیه با برنامه‌های توسعه صنعتی دهه 1930 شروع شده و با تدوین برنامه‌های توسعه پنج‌ساله اوایل دهه 1960 ادامه پیدا کرده و تکامل آن نیز با برنامه‌های میان‌مدت سه‌ساله و برنامه‌های راهبردی-عملیاتی دستگاه­های اجرایی بوده است.

وی افزود: پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی و تشکیل جمهوری در 29 اکتبر سال 1923، توسعه اقتصادی مهم‌ترین اولویت دولت ترکیه بود. تمرکز بر اصول «کنگره اقتصادی ازمیر» در دهه اول جمهوریت، برنامه‌های توسعه صنعتی دهه 1930، برنامه‌ریزی بلندمدت توسعه از دهه 1960 و برنامه‌های میان‌مدت سه‌ساله از سال 2006 محورهای اصلی الگوی برنامه‌ریزی توسعه در کشور ترکیه به شمار می‌روند.

دانشیار دانشگاه صنعتی ارومیه در ادامه مواردی از جمله تعیین اهداف سالانه برای رشد اقتصادی، اولویت‌دهی به بخش صنعت به‌عنوان بخش پیشتاز اقتصاد کشور، حاکمیت چشم‌انداز بلندمدت 30ساله در برنامه‌ها و تمرکز بر داده‌ها و آمارهای اقتصادی به‌جای تغییرات ساختاری در ارزیابی برنامه‌ها را به‌عنوان ویژگی‌های کلی برنامه‌های ترکیه از سال 1963 تاکنون یاد کرد.

تقی‌زاده افزود: در نظام برنامه‌ریزی ترکیه نهادهایی چون سازمان استراتژی و بودجه، ریاست جمهوری، مجلس ملی ترکیه، کمیسیون برنامه و بودجه و دستگاه‌های اجرایی مرکزی و محلی نقش­آفرین هستند. برنامه‌های توسعه پنج‌ساله، برنامه‌های میان‌مدت سه‌ساله، برنامه مالی میان‌مدت سه‌ساله، برنامه یک‌ساله ریاست جمهوری  و برنامه راهبردی دستگاه‌ها سلسله­مراتبی از اسناد بالادستی هستند که در نظام برنامه­ریزی ترکیه رعایت این مراتب بسیار حائز اهمیت است.

وی در ادامه در بیان توصیه­های سیاستی برگرفته از نظام برنامه­ریزی کشور ترکیه برای اصلاح ساختار نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی در ایران گفت: نظام برنامه‌ریزی توسعه در ترکیه سیستمی چندلایه است که یکی از نکات مهم در آن، موضوع تصویب اسناد برنامه است. تنها برنامه توسعه پنج‌ساله، در مجلس مورد بررسی و تصویب قرار می‌گیرد. سیستم برنامه‌ریزی توسعه در ترکیه متمرکز و تنها دارای یک نهاد مستقر در پایتخت یعنی آنکارا است. از نظر تشکیلاتی، سازمان استراتژی و بودجه در استان‌ها فاقد نمایندگی یا سازمان‌های استانی است و خود سازمان نیز از نظر تشکیلاتی بسیار چابک است، همچنین بررسی فرآیند تهیه برنامه‌های توسعه در ترکیه به‌ویژه طی سال‌های اخیر نشان می‌دهد برنامه‌های توسعه به صورت‌مسئله محور و ارشادی تهیه می‌شوند.

در ادامه نشست، حبیب جبّاری؛ معاون توسعه منطقه‌ای امور آمایش سرزمین و توسعه منطقه‌ای سازمان برنامه و بودجه کشور، در تعریف رویکرد خود به توسعه گفت: توسعه را فرایند ارتقاء شان، منزلت، مشارکت، توانمندی و کیفیت زندگی و قدرت یابی انسان ها و اجتماعات انسانی در پهنه سرزمین به شیوه ای فراگیر و پایدار تعریف کرد که ویژگی‌هایی چون گسترش دسترسی انسانها به قدرت، ثروت و خدمات، ارتقاء شان و مشارکت انسانی در پهنه سرزمین و رشد اقتصاد محلی- ملی دارد.

وی ادامه داد: توسعه‌ای پایدار است که در عین تولید و انباشت ثروت برای کلیت و تک‌تک آحاد جامعه در فضای سرزمینی، به اقتصاد، جامعه و محیط تاب‌آور منجر گردد.  توسعه باید به اندازه توان و ثروت موجود، وعده رفاه دهد و توسعه باید عدالت سرزمینی و منطقه‌ای، بین‌نسلی و درون نسلی و عدالت اجتماعی را محقق سازد.

سیاست های کلی و حرکت به سمت توسعه پایدار

جبّاری  تشریح کرد: کار و فعالیت با اثربخشی ضعیف، فعالیت جزیره‌ای و گسیختگی در فعالیت‌ها، هم‌افزایی پایین امور و بخش‌ها، دستاوردهای ضعیف و عدم رضایت مردم،  مشارکت پایین ذی‌نفعان، شفافیت و پاسخگویی پایین و کم‌توجهی به پیامدهای اجتماعی و سرزمینی ضرورت توجه به اصلاح فرایندی و ساختاری نظام برنامه‌ریزی در کشور را دوچندان کرده است.

جبّاری همچنین در خصوص ضرورت برنامه‌ریزی یکپارچه برای محرومیت‌زدایی در ایران گفت: عواملی همچون تقویت سیاست‌ها و برنامه‌ها برای محرومیت‌زدایی در کشور، تقویت نظام‌های پایش و ارزیابی فعالیت‌ها و اقدامات محرومیت‌زدایی در کشور، هماهنگی هرچه بیشتر دستگاه‌ها و نهادهای درگیر و فعال در حوزه محرومیت‌زدایی، بهره‌گیری از تجربیات بین‌المللی و ایجاد پیوستگی ساختاری و عملکردی با برنامه‌ریزی‌های منطقه‌ای و ملی، موجب تقویت برنامه برای ایجاد محرومیت‌زدایی در ایران خواهد شد.

منابع:

 

سایت فلایتیو تعلیق شد، ولی همچنان بلیت می‌فروشد!

سازمان هواپیمایی کشوری روز گذشته از تعلیق یک‌ماهه سایت فلایتیو به دلیل گران‌فروشی بلیت پروازهای داخلی خبر داد.

سازمان هواپیمایی کشوری در این باره اعلام کرد: 

«در راستای اعمال اختیارات قانونی مندرج در ماده5 قانون هواپیمایی کشوری مصوب 1328 و نظارت بر فعالیت های هواپیمایی کشوری به منظور حفظ مصالح عمومی و با استناد به مفاد مصرحه در ماده 16 قانون هواپیمایی کشوری و نیز بدلیل عدم رعایت ماده 30 آئین نامه نظارت بر تاسیس و فعالیت دفاتر خدمات مسافرت هوایی، جهانگردی و زیارتی و با استناد به ماده 31 آئین نامه اخیرالذکر، پروانه فعالیت شرکت خدمات مسافرت هوایی آسوده کیهان سیر و سایت www.flightio.ir متعلق به شرکت دور پرواز از تاریخ 1403/6/20 به دلیل عرضه بلیت/نمایش نرخ بلیت هواپیما در مسیرهای داخلی بالاتر از نرخ های تعیین شده به مدت یک ماه تقویمی تعلیق شدند.»

به گزارش تسنیم، این در حالی است که سایت مذکور 48 ساعت پس از تعلیق اعلام شده از سوی سازمان هواپیمایی کشوری در حال عرضه بلیت پروازهای داخلی است.

به‌عنوان مثال سایت فلایتیو بلیت پرواز تهران-مشهد برای تاریخ فردا 23 شهریور را با قیمت 2 میلیون و 701 هزار و 500 تومان به فروش می‌رساند.

بلیت برگشت این مسیر پروازی را سایت فلایتیو با قیمت حدود 2.6 میلیون تومان برای هواپیمایی ماهان و حدود 2.7 میلیون تومان برای شرکت‌های قشم‌ایر و ساها می‌فروشد.

سایت ذکر بلیت پرواز تهران-بندرعباس را نیز با قیمت حدود 3.2 میلیون تا حدود 5.7 میلیون تومان به فروش می‌رساند.

آنچه در بخش بلیت هواپیما مشهود است یکه‌تازی برخی ایرلاین‌ها با همراهی سایت‌های فروش بلیت است. موضوعی که باعث شده شاهد فروش بلیت پروازهای داخلی از طریق سایت‌های تعلیق شده مورد ادعای متولی حمل‌ونقل هوایی با قیمت‌های نجومی باشیم.

منابع:

 

صفحه قبل 1 2 3 4 صفحه بعد